Dagbesteding Pyriet is onderdeel van de landelijke overkoepelende zorginstelling 'Driestroom'.

Driestroom biedt ondernemende professionals met hart voor de medemens de kans om zorginitiatieven op te zetten. De organisatie ondersteunt ondernemers bij het opzetten en uitwerken van initiatieven, ze waarborgt en controleert de kwaliteit van de geleverde zorg en adviseert cliƫnten, verwanten en ondernemers waar nodig. Zij staan volledig achter iedere locatie die aan hun naam verbonden is en zijn hier persoonlijk bij betrokken.

Als onderdeel van Stichting Driestroom zijn we in bezit van een ISO 9001 certificering.

Voor Dagbesteding Pyriet heeft Driestroom een aantal belangrijke functies waar u mee te maken zou kunnen krijgen:

  • Bij nieuwe aanmeldingen verstrekt Driestroom een plaatsingsadvies, waarbij wordt gekeken of iemand binnen de huidige groep tot zijn recht komt en wat de aandachtspunten zullen zijn in de begeleiding. (op basis van aangeleverde informatie)
  • Driestroom sluit contracten af met gemeentes en zorginstanties waarin o.a. de afspraken rondom financiĆ«n beschreven staan.
  • Dagbesteding Pyriet kan een beroep doen op de kennis & ervaring van Driestroom, bijvoorbeeld op het gebied van (nieuwe) wetgeving, protocollen, zorginhoudelijk advies en klachtenafhandeling.
  • Door middel van interne en externe audits wordt Dagbesteding Pyriet regelmatig gecontroleerd op professionaliteit.

Voor meer informatie over Driestroom kunt u gaan naar hun website www.driestroom.nl


Stichting D0k16 krijgt langzamerhand een bekendere naam in Drachten en omgeving.
We vinden het belangrijk dat wij als stichting een betrouwbare en professionele aanvulling zijn voor minima gezinnen. Daarom zoeken we actief naar samenwerking met met lokale instanties en ondernemingen en staan we middenin de samenleving.

We werken samen met andere organisaties die ons helpen minima-gezinnen te bereiken, zoals o.a.:

  • Gemeente Smallingerland
  • Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS)
  • Voedselbank Drachten
  • Centraal Orgaan Asielzoekers (COA)
  • Buurtgezinnen Drachten

We werken ook samen met lokale ondernemers en instanties die de stichting op verschillende manieren sponsoren.
Zo zamelen de Jumbo Supermarkten regelmatig statiegeld voor ons in, heeft de HEMA alle kinderen een chocoladeletter geschonken met Sinterklaas en is er een lange lijst met instanties die ons speelgoed en andere kinderspullen schenken (kerken, scholen, kinderspul, lokale voetbalvereniging, Albert Heijn winkels, etc.).