Nieuws

Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en wat hebben we de afgelopen tijd veel gedaan en beleefd!

Een overzichtje van de hoogtepunten:

 • In september 2016 zijn we begonnen te werken.
  Hoewel Stichting D0k16 nog niet volop draaide waren er meer dan voldoende spullen om alvast een start mee te maken. De eerste weken bestonden uit het opbouwen en inrichten van het magazijn en het opbouwen van de webwinkel van D0k16.
  Van alle kanten komen er spullen binnen en het is fijn dat we alvast een voorsprong kunnen maken vóór de start van D0k16.

 • November was de maand dat D0k16 spetterend van start is gegaan met een goed bezochte (gratis) sinterklaasmarkt.
  Tijdens deze markt konden minima ouders gratis sinterklaascadeautjes ophalen uit verschillende categorieën. Onder het genot van een kopje koffie, thee of chocolademelk hebben we de cadeautjes ook nog voor hen ingepakt.
  Op die manier kunnen deze gezinnen gezellig thuis sinterklaas vieren met een volle sinterklaas zak.
  Het was een gezellige en vooral hele waardevolle dag, waarin we voor het eerst kennis konden maken met de mensen die wij ondersteunen.

 • Ondertussen draaide in november ook alvast de voorbereidingen voor de crowdfunding campagne van Stichting D0k16, die in december en januari is uitgevoerd. Een extreem drukke tijd, maar wel een prachtig resultaat!
  Stichting D0k16 heeft namelijk sinds kort haar eigen rijdende winkel.

 • Maart is de maand waarop we de rijdende winkel hebben opgehaald en zijn begonnen om deze te verbouwen.
  Op de website en facebookpagina van D0k16 vindt u filmpjes van het opknappen van de winkel. Inmiddels is de binnenkant al helemaal leeg gehaald en geschilderd en zijn de oude stickers van de buitenkant afgehaald. Het verschil is al zo duidelijk te zien en we kunnen niet wachten tot we de winkel echt kunnen gaan inrichten!!

  Er komen nu wekelijks nieuwe aanmeldingen binnen van minima ouders die aangeven ondersteuning van ons nodig te hebben. Zo kunnen we steeds meer ouders ontlasten en kinderen een gelukkiger leven geven.

Heb je zin om ons team te komen versterken? We hebben op het moment plaats voor nieuwe aanmeldingen van cliënten, stagiaires en zoeken nog een vrijwilliger (in goede gezondheid) die ons wil komen ondersteunen.
Neem gerust contact op!

Groetjes Sjoukje

 

 

Na een aantal weken er flink tegenaan is de verbouwing nu ver genoeg gevorderd om de dagbesteding te kunnen starten. Hoewel er nog genoeg details zijn die nog aangepakt moeten worden zijn we erg blij met het resultaat tot nu toe! Na ook nog een serie open dagen zijn we vooral moe maar voldaan.
En nu op naar de volgende hordes!

 

 

Eindelijk is het dan zo ver dat we onze plannen bekend kunnen maken: Dagbesteding Pyriet en Stichting D0k16 gaan samenwerken om minderbedeelde kinderen in de omgeving te ondersteunen!

We hebben een lange en hobbelige weg afgelegd om hier te komen, maar het is het nu al meer dan waard.
In de komende tijd zullen we jullie via dit blog op de hoogte houden van onze vorderingen en voorbereidingen. Je kunt je ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief (in het balkje hiernaast).
Op 15 april krijgen we de sleutel van de dagbestedingsloods, er moet hier nog het één en ander worden verbouwd en daarna kunnen we echt los!


Hulp is heel erg welkom, dus ...

... Wil je bij ons komen werken?
... Wil je vrijwilligerswerk doen?
... Heb je spullen die we mogen inzamelen ten behoeve van de Stichting?*
... Wil je gewoon graag meehelpen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

(*Tot 15 april hebben we nog beperkte opslagruimte. Neem gerust contact op over de mogelijkheden, maar als er een mogelijkheid is om het pas na 15 april op te halen heeft dat onze voorkeur.)


Vrijdag 15 april hebben we de sleutels gekregen van het prachtige pand aan de Pyriet.
Op dit moment wordt het woonhuis op het perceel klaar gemaakt voor bewoning. Zodra dit klaar is wordt er gestart met de verbouwing van de loods.
Er zijn al een aantal ruimtes aanwezig in de loods die alleen een likje verf en wat gezelligheid nodig hebben, zoals de kantine en de badkamer.

Op de bovenverdieping zal een muur worden gesloopt, om zo van 2 kleinere ruimtes één groot kantoor (met vergaderruimte) te kunnen maken.
Op de benedenverdieping gaan we nog een paar extra werkruimtes maken. Op die manier kunnen we later de werkzaamheden verdelen over verschillende ruimtes, én cliënten de ruimte geven zich indien nodig even terug te trekken in een ruimte met minder prikkels.
Verder willen we de loods rolstoelvriendelijk maken.
Er is dus behoorlijk wat werk te doen, maar we hebben er zin in!

Komt u/kom je ook kijken op de kijkdag? Op 4 juni zal de verbouwing nog niet helemaal afgerond zijn, maar kun je al een goed idee krijgen van hoe het er allemaal uit komt te zien. Ook zijn wij beschikbaar voor het geven van een rondleiding en natuurlijk voor al uw vragen. U bent van harte welkom!

Dagbesteding Pyriet
Pyriet 13
9207 GK Drachten

Tel: 06-31219156
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dagbestedingpyriet.nl

Dagbesteding Pyriet is
onderdeel van Driestroom

©2018 Dagbesteding Pyriet